סדרה חדשה בהפקת בית הקונפדרציה בירושלים
במסגרת מפגשי "שעת החסד" נבקש לחבר בין האתרים המרכזיים של פיתוח החשיבה והרוח בחברה: המחקר והספרות. שיח כזה מאפשר לחדד את מעשה הספרות והמחקר גם יחד ויכול להאיץ תהליכים בספרות ולהעניק לתחום ברק חדש. בכל מפגש יתארחו אנשי ונשות מחקר לצד סופרים וסופרות, משוררים ומשוררות. הם יאפשרו לקהל להיכנס לא למעבדה אחת, אלא לשתיים: זו של שולחן הכתיבה, וזו של תודעת הלימוד.
המפגשים יתקיימו במשך ארבעה ימים, במסגרת מיני- פסטיבל. במסגרת האירועים נבקר ביבשות רחוקות, בחדרו של המיסטיקן וגם בגוף האדם. נדבר על השפעת הדת על הנפש, ננסה לפענח את העולם המדעי והחסידי ולחדש שיחה בעלת עבר מפואר.
עורך ומנחה: יונתן ברג
מפגש א': החסידות שבלב, החסידות שבכתב
שני, 19.4.21, 19:00
פרופ' צבי מרק, מבכירי חוקרי החסידות, ישוחח עם המשורר והסופר בנימין שבילי על כתיבת הרוח וקריאת הרוח, על פרישות והתמסרות לנדודים, על המסע הפנימי והחיצוני ועל המתח שבין לימוד ויצירה.
מפגש ב': תיאולוגיה ושפה
שני, 19.4.21, 21:00
חוקרת הקבלה נטע סובול תשוחח עם המשורר ג'רמי פוגל על תפקיד החוויה הדתית בנפש האדם וביצירה האנושית. כיצד משתנה האדם במפגש עם הרליגיוזי? האם הדת איבדה את כוחה במציאות המודרנית? האם השפה הקבלית יכולה לקבל לבוש חדש בשירה? על שאלות אלו ואחרות נבקש לענות במפגש זה.
מפגש ג': שאלת החינוך
שלישי, 20.4.21, 19:00
פרופ' אריאל הירשפלד ישוחח עם המשוררת והעיתונאית בתאל קולמן על המתח שבין לימודי ספרות וכתיבת ספרות, כיצד והאם מועילה האקדמיה ליצירה הספרותית המקורית, מדוע המחלקות לספרות הולכות ומתדלדלות בעוד סדנאות הכתיבה פורחות, האם עברנו ממציאות של קוראים לזו של כותבים ומה אפשר לעשות בכדי לחדש את העניין בספרות במערכת החינוך?
מפגש ד': בניינים
שלישי, 20.4.21, 21:00
האם ישנו קשר בין מבנה פיזי למבנה ספרותי? האם הספרות יכולה ללמוד מהאדריכלות כיצד לעצב חללים חדשים? האם חשיבה על עיצוב תערוכות יכולה להעניק רעננות חדשה לספרות? הארכיטקט, המו''ל והסופר אוריאל קון ישוחח על כל אלו עם האוצרת והסופרת מורן שוב.
מפגש ה': הגוף הפיזי והגוף הנפשי
רביעי, 21.4.21, 19:00
המשוררת, הרופאה ומנהלת בית החולים הדסה הר הצופים בירושלים ד"ר תמר אלרם תשוחח עם המטפל היונגיאני והמשורר גיא פרל על הגוף הביולוגי והגוף המילולי - האם שירה משפיעה על הטיפול הגופני והנפשי, האם וכיצד מועילה הכתיבה למטפל ועוד.
מפגש ו': יבשות רחוקות ומופלאות
רביעי, 21.4.21, 21:00
הביולוג דנדן בולוטין ישוחח עם הסופר ואיש המסעות צור שיזף. כיצד יכולה הספרות לתאר את הטבע והאם ניתן ללמוד מתהליכי הטבע על מעשה הכתיבה? מפגש מרתק בין שניים מגדולי ההרפתקנים והטיילים בישראל.
מפגש ז': שפת המדע ושפת השירה
חמישי, 22.4.21, 19:00
המדען פרופ' אורן הרמן חוקר את המדע כשפה ואת המימוש של השפה המדעית במטאפורות ובבניית מיתוסים. יחד עם המשוררת והסופרת נורית זרחי הם יעברו בין עולם המדע לעולם השירה בשיחה מרתקת.
מפגש ח': בלוז על גדת הנהר
חמישי, 22.4.21, 21:00
איש הרדיו והחוקר ערן סבאג ישוחח על מוזיקת הבלוז ועל תנועת הנגד עם המשורר עודד פלד. מה מוביל את מוזיקת הבלוז והאם ישנו בלוז-שירה, מה בין המלנכוליה שבמוזיקה וזו שבשפה וכיצד באה לידי ביטוי תרבות הנגד במוזיקה ובספרות.
צילום: מיקול לוי ירון
לקבלת תזכורת על תחילת האירועים וקישור למפגשים בזום, הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו: https://bit.ly/2OQrfAe